top of page
AnnaMia_Lindblom_M6A0890_WEB.jpg

Faglig profil

Identitetsskabelse og forstærkning

For mig handler landskabsarkitektur om at indfange alle de tværfaglige parametrer som findes i et sted; såsom natur, mennesker, klima, trafik, stemninger og rytme. Gennem at bruge forskellige kunstneriske metoder for eksempel tegning, foto og broderi og at skifte mellem at arbejde abstrakt og konkret, er dette en måde for mig at registrere, analysere og forstå et sted men også simplificere en kompleks virkelighed. Jeg finder det interessant at forstå og forstærke stedets identitet og inddrage det i formgivningen af en ny design, dette kan gøres gennem for eksempel at forstærke kontrast, tilføre noget nyt/landmark eller genbruge eksisterende materialiteter og beplantning. 

Formidling af håndværk og digitalisering

Jeg går også meget op i formidlingen af projektet og det grafiske udtryk. Da jeg har dyrket mange forskellige kreative metoder, findes det en grundlæggende håndværksmæssig forståelse i mit arbejde, også i mit digitale arbejde. Ekstra spændende er at kombinere denne håndværksmæssige tilgang med AutoCad og andre computerprogrammer i fremstillingen af et landskabsprojekt. 

Analog og taktil metodik 

At bruge broderi som metode inden for landskabsarkitektur er en personlig tilgang, da jeg forstår beplantning som et taktilt medie med forskellig tekstur og dynamik. Gennem at arbejde sanseligt med mine hænder i broderier kan jeg indfange dynamik, farveskift, tekstur, og ramme det levende udtryk som beplantning kan have og give til et sted. På denne måde fungerer broderiet som en metode at skabe en analog 3D tegning. 


Musikkens slægtskab og værktøj indom landskabsarkitektur

Min baggrund som musiker og sangskriver gør at jeg oplever landskab og rum ud fra en sanselig forståelse, de frekvenser og rytme spiller ind i oplevelsen af et sted. Skrive sange og musik handler om at formidle en historie og en stemning/oplevelse, gennem tempo, rytmer og toner. Musik kan også ses som en visuell tegning/ grafiska linjer. Disse linjer kan oversættes til arkitektur og rumligheder. På denne måde ser jeg et slægtskab mellem arkitektur og musik. Jeg har som formål og vision at arbejde helhedsmæssigt både i min forståelse af landskabsarkitektur men også mit valg af metoder. 


ABOUT ME: Bio
bottom of page